Krav maga voor kids

Leiden - Wassenaar

Kids Krav maga is een unieke vorm van weerbaarheidstraining voor kinderen vanaf 7 tot 10 jaar, omdat de focus op de praktijk ligt. Deze methode is gebaseerd op jaren van wereldwijde ervaring op grote schaal en aangepast op de belevingswereld, kracht en lichaamsbouw van kinderen. Een kind dat weerbaar is, is uiteindelijk beter in staat om zijn of haar grenzen te bewaken, kan zichzelf verbaal en fysiek verdedigen en durft een eigen mening te hebben. 

 

 Wat is Kids Krav?

 

Kids Krav Maga is een zelfverdedigingssysteem voor kinderen waarbij uw kind op een vriendelijke manier wordt aangeleerd hoe het zich kan redden uit de meest uiteenlopende situaties. Het is een zelfverdedigingssport waarbij je spelenderwijs traint: je leert van elkaar en met elkaar.

 

Verschillende situaties worden nagebootst door allerlei spelvormen. Zo leert uw kind spelenderwijs om situaties goed in te schatten, conflicten te vermijden en, als er geen andere optie overblijft, om zich op gepaste wijze te verdedigen.

 

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan motoriek, balans, reactievermogen, conditie, zelfverdedigingstechnieken en reflexen.
Geen enkele les is gelijk. De ene keer ligt de nadruk op conditie en de volgende keer bijvoorbeeld wat meer op technieken. Er wordt aandacht besteed aan preventie van agressie en gevaar en er worden leermethodes en oefeningen aangeleerd m.b.t. gevaarbeheersing.
Kinderen leren bijvoorbeeld ook hoe ze eventueel andere kinderen kunnen helpen, verbaal dan wel fysiek. Kinderen leren verdedigingstechnieken zoals: bevrijdingen, klemmen, worpen en afweren.

De Kids Krav cursussen zijn op leeftijd ingedeeld. Iedere leeftijdsgroep krijgt op een passende manier les. De Kids Krav lessen zijn pedagogisch en methodisch-didactisch zeer verantwoord. De lesopbouw is logisch en de technieken worden makkelijk aangereikt. Net als de lessen voor volwassenen berusten ook de oefeningen en technieken van Kids Krav op jarenlange praktijkervaring. De lessen worden gegeven door gediplomeerde kids krav maga instructeurs die volledig zijn bevoegd om kids krav maga lessen te geven.

 

wat is Jeugd KRAV ?  

 

krav maga voor jeugd

Leiden - Wassenaar

Speciaal voor de leeftijdscategorie 10 tot 16 bieden wij Krav Maga voor de jeugd aan.

 Tijdens deze lessen worden alle facetten van de reguliere Krav Maga trainingen behandeld, maar speciaal toegespitst op de jeugdige studenten.
De studenten leren zich te handhaven in agressieve situaties. Ze leren zich verdedigen tegen; vastpakken, schoppen, stoten, bedreigingen met mes.
Dit alles staand, zittend, liggend en tegen 1 of meerdere belagers.
Niet alleen de fysieke zelfverdediging komt aan bod. Er wordt zeker ook veel aandacht besteedt aan het aangeven van grenzen, kweken van de juiste mentaliteit, zelfvertrouwen, mentale weerbaarheid, respect voor jezelf en anderen en discipline. Krav Maga trainen bij 360 Krav maga betekent veiliger en zelfverzekerder door het leven gaan!