Krav maga voor vrouwen

Voor jezelf opkomen met het Stay Away programma

Vrouwen hebben vaak het beeld dat krav maga niet voor hun is, te hard en gewelddadig.

Wanneer je filmpjes gaat bekijken op youtube, kunnen we begrijpen dat mensen dit beeld krijgen. Wat men daar ziet, is vaak geen krav maga en als het dat wel is, zijn het high level studenten of instructeurs die even aan de wereld willen laten zien hoe goed ze zijn, daarmee veel mensen onbedoeld krav maga schuw maken.

Het vrouwen-programma draagt dan ook niet de naam krav maga maar Stay Away. De training is aangepast aan de doelgroep maar lijkt in veel opzichten toch op het krav maga uit de reguliere trainingen. De deelnemers moeten in zeer korte tijd weerbaar worden en derhalve is het programma eenvoudig maar doeltreffend.

Nadat vrouwen deze trainingen gevolgd hebben zijn ze niet meer hetzelfde als voorheen. 

Vrouwen hebben vaak te maken met andere vormen van "geweld" dan mannen. Intimidatie, seksueel georienteerde vormen van belagen, handtastelijkheden, opmerkingen, het constant opzoeken van grenzen. Het niet aangeven van grenzen en het niet opkomen voor je eigen waardigheid brengt veel vrouwen in de problemen. Een opdringerige kerel moet je behandelen als een 5 jarige. Een duidelijk "NEE" in combinatie met een overtuigende houding en blik kan vaak al genoeg zijn en geeft een grens aan. Voor de hardnekkige individuen hebben we andere oplossingen...

Een aantal IKMF scholen met gecertificeerde Stay Away-instructeurs bieden regelmatig women-only seminars en cursussen aan. 

 16

 Women only groepslessen

 ALLEEN VOOR VROUWEN!

 

Omdat we steeds vaker de vraag krijgen of we ook groepslessen geven aan alleen vrouwen hebben we een lesprogramma voor vrouwen ontwikkeld.
Het lesprogramma omvat alle realistische vormen van zelfverdediging en een programma waarin je kracht en conditie verbeteren.
In de lessen volgen we heel systematisch de logische opbouw van het reguliere IKMF stay away programma. Het  verschil met de reguliere lessen is dat deze lessen alleen gevolgd kunnen worden door vrouwen vanaf 16 jaar.

 

Heb je al vaak gedacht aan het starten van Krav Maga? En wil je het liefst als opstapje starten in een groep met alleen

vrouwen?
Meld je dan snel aan.
Inschrijven via mail :
krav360maga@gmail.com

 

Cursusduur: 

 

Start : Niet gepland

 

Dag en tijd :

 

Locatie: