De Woman Only groep is een groot succes! 

Wil je meer informatie? Of wil jij jezelf opgeven? 

Stuur dan een mailtje naar krav360maga@gmail.com 

Of vul het contactformulier in op de website 

 

 

Het zal niemand ontgaan zijn dat vrouwen, tegenwoordig altijd maar assertief in het leven moeten staan. 

Ongewild de grappen en grollen van het mannelijk geslacht over je heen krijgen. 

Nagefloten worden best wel impact op je geeft, en dat jouw grens niet wordt gezien of gehoord. 

Alleen op straat lopen we vaak in elkaar gedoken met onze ogen op de stoep gericht. 

Als we ons optutten of mooi aankleden, zijn wij vaak bezig of we niet de verkeerde signalen uitstralen.

Het is een gegeven dat de vrouw zichzelf 'moet' aanpassen omdat mannen zich vaak niet gedragen. 

Hedendaags is het belangrijk om wat tools en skills te hebben om je grens aan te geven, weten hoe je jezelf moet verdedigen, en hoe je situaties kan de-escaleren. 

 

Om jouw van deze skills en tools te voorzien zijn we gestart met een Woman Only groep. Op maandagavond van 18.30-19.30. 

 

1 x per week een uur, zowel mentaal als fysiek, aan je weerbaarheid trainen. 

 

 

Mocht je interesse hebben of meer informatie willen? Of zou je dit samen met collega's, vriendinnen of familie willen doen?

Dan horen we het graag!  -----> Nadine.360kravmaga@gmail.com

 

 

 

 

 

 

STAY AWAY !

Binnen de IKMF is er speciaal voor de vrouwen een zelfverdedigingsprogramma genaamd “Stay Away” gemaakt. Naar aanleiding van een serieverkrachter in Tel Aviv werd de IKMF benaderd met de vraag of er een training in het leven geroepen kon worden waarmee vrouwen zich konden verweren.

 

Krav Maga in die tijd was nog meer iets van het leger (in Israël nog steeds) en de militaire technieken waren onvoldoende aangepast aan het specifieke geweld waarmee een vrouw te maken kan krijgen. Vrouwen hebben vaak te maken met andere vormen van “geweld” dan mannen. Denk hierbij aan intimidatie, seksueel georiënteerde vormen van belagen, handtastelijkheden, opmerkingen, het constant opzoeken van grenzen. Het niet aangeven van grenzen en het niet opkomen voor je eigen waardigheid brengt veel vrouwen in de problemen.

 

Zodoende werd het Krav Maga voor vrouwen ontwikkeld. Een meerdaagse cursus van 1 tot 10 seminars waarin d.m.v. Krav Maga technieken, psychologie, scenario training hard gewerkt wordt aan weerbaarheid juist om zich te wapenen tegen bovengenoemd “geweld”.

 

Vrouwen hebben vaak het beeld dat Krav Maga niet voor hun is, te hard en te gewelddadig.

Wanneer je filmpjes gaat bekijken op YouTube, kunnen we begrijpen dat mensen dit beeld krijgen. Wat men daar ziet, is vaak geen Krav Maga en als het dat wel is, zijn het high level studenten of instructeurs die even aan de wereld willen laten zien hoe goed ze zijn. Daarmee worden veel mensen onbedoeld schuw gemaakt voor Krav Maga.

 

Het vrouwen-programma draagt dan ook niet de naam Krav Maga maar Stay Away. De training is aangepast aan de doelgroep maar lijkt in veel opzichten toch op het Krav Maga uit de reguliere trainingen. De basis van de technieken binnen het Stay Away programma zijn gebaseerd op hetzelfde Krav Maga dat in de reguliere trainingen wordt aangeboden.

 

Daarmee is het mogelijk dat de deelnemers zich in zeer korte tijd weerbaarder maken. Het programma en de seminars worden wereldwijd aangeboden en alle feedback die we krijgen wordt steeds weer gebruikt om het Stay Away programma te verbeteren. Reken dus maar op een zeer doeltreffend programma!

 

“Nadat vrouwen deze trainingen gevolgd hebben zijn ze niet meer hetzelfde als voorheen.”

 

Wel is duidelijk dat een opdringerige kerel moet worden behandeld als een 5 jarige. Een duidelijk “NEE” in combinatie met een overtuigende houding en blik kan vaak al genoeg zijn en geeft een grens aan. Voor de hardnekkige individuen hebben we andere oplossingen die worden aangereikt binnen de trainingen.